DIVERSE
Kort om Flamenco og Sevillanas ● Noen linker ● Salg av utstyr ● Gavekort

Kort om Flamenco
Flamenco har sine røtter fra Andalucia i Sør-Spania. Det er en sammensmeltning av forskjellige kulturer der sigønerne har spilt en stor rolle i utviklingen.

Se video (bilde nr 2) med den legendariske, Carmen Amaya fra filmen «Los Tarantos» 
Man kan oppleve flamenco spontant i private settinger, på en Tablao Flamenco restaurant (foto over) eller på større scener. De tre viktigste komponenter i flamenco er SANG, DANS og GITAR. Ellers hører palmas (håndklapping) og jaléos (tilrop) med. Flamenco er stadig i utvikling og flere instrumenter har etterhvert blitt tatt med i musikken. Cajón (rytmekasse) er det mest brukte instrumentet etter gitaren. Man blir fascinert av rytmen som har mye av essensen i flamenco, der danseren briljerer med et heftig fotarbeide. Det sensuelle kroppsspråket med kvinnenes vridninger fra håndleddet og mannens maskuline holdning varierer fra det temperamentsfulle og lidenskapelige, til lekende og humoristisk. Flamenco oppleves på sitt beste med live musikk og en solid musikalsk backup gjør at flamencodansere kommer til sin rett. Det hele blir et komplett uttrykk som ofte kan skape magiske øyeblikk.

Flamenco er en spesialisert, men likevel universell kunstart og appellerer til mennesker i hele verden. For mange er flamenco en fantastisk hobby - for noen rett og slett en livsstil! 

I 2010 ble flamenco oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Kort om Sevillanas
Sevillanas er Spanias mest populære pardans som tilhører den regionale folkedans der kastanjetter ofte benyttes. Dansen fremføres gjerne i forestillinger, men knyttes først og fremst opp mot de store by-festivalene, der «Feria de Abril» i Sevilla er den mest kjente (klikk på 3 videos over). En hel uke feires med Sevillanasdans, musikk, god mat og drikke, hesteparade, tivoli etc. Dette er årets høydepunkt og byen forvandles til en spektakulær og fargerik opplevelse, der folk kler seg opp i den tradisjonelle Flamencodrakten «Traje Flamenco». Sevillanas passer for liten og for stor og kan også utføres av to kvinner da man ikke holder i hverandre, men danser mot hverandre. Sevillanas består av 4 coplas (turer) og du får glede av å kunne danse Sevillanas om du reiser til Spania eller rett og slett er på spanske aftener her hjemme. Dansere fra Centro de Flamenco deltar årlig med Sevillanas på Dansens Dag og Musikkfest Oslo, og inviterer alle som vil til å delta! Kurs i Sevillanas

Noen linker

BruktNyttSalg2

BRUKT / NYTT - salg

Klikk for mer info, egen side


Vi hjelper deg gjerne med en annonse!Se hvordan flamencosko blir laget

Her fra Zapateria Antonio García (Madrid) 

RoserCollage4
Bilde_4 kopi

KOSTYME utleie

Skal du være gjest eller arrangere en Spansk Aften?

Vi har et variert utvalg av flamencokjoler, skjørt og topper til utleie - for deg eller dine ansatte.

Matchende blomster i alle farger, vifter, sjal og annet tilbehør kan følge med.  

Ta kontakt for mer info

LogoSpotifyRound
LogoSpotify

SPOTIFY - musikk

Lytt gjerne til våre spillelister på SPOTIFY

Søk på:

Centro de Flamenco - Flamenco

Centro de Flamenco - Sevillanas

Gavekort2021ny

Gi et gavekort til en du er glad i ❤️

Julegave - bursdagsgave - overraskelse