home || centro de flamenco || pedagoger || kurs || booking / events / galleri || utdrikningslag || diverse || siste nytt


Pedagoger våren 2017

Elena
Kari Helene Østby ("Elena")
Facebook (For Elena)

Centro de Flamenco drives av flamencodanser og pedagog Kari Helene Østby, kjent under artistnavnet - "Elena"

Utdannet ved Statens Balletthøgskole (KHIO) og ble introdusert for flamenco der, med pedagog Inger Lise Eid. 1 1/2 år videreutdannelse i New York med hovedvekt på flamencodans. Har studert med kjente flamencopedagoger i over 20 år i Spania (hovedsakelig i Madrid, Sevilla og Jeréz). Etablerte Centro de Flamenco i 1995 med flamencogitarist David Cotto Rojas, men driver nå i egen regi. Mer om David her
Underviser flamenco på alle nivå, samt Sevillanas og kastanjetter. Gir privattimer og inviterer grupper til kick-off, teambuilding og holder flamencosession for utdrikningslag.

Har vært produsent og artist i et mangfold flamencoforestillinger siden 1993. Flere av Spanias mest ettertraktede flamencoutøvere har gjestet disse forestillingene som i bl.a. Fiesta de Flamenca, Flamenco del Mundo, Tablao Flamenco, Flamenco y Salsa, Flamenco con mil Amores, Flamenco por Alegria og siste Flamenco de mi Alma med de spanske gjestedanserne Jesus Fernandez og Marco Flores. Opptrådde også i forestillingen Leyenda Personal, et gjestespill med verdensstjernen Joaquin Grilo m/ensemble featuring Dorantes, Oslo World Music Festival.
Opptrådd med "Transit #1", koreografi Inger Lise Eid. Danset i diverse festivaler, turnert med Rikskonsertene og deltatt i flere TV-program. Danser i musikkvideo til Wholy Martin "Eyes Closed" (2015). Underviser flamenco/spansk dans ved KHIO (Statens Balletthøgskole) og har gitt workshops i flere andre norske byer. Mottatt diverse stipend!
Mer info og bilder under booking / events / galleri

Foto: Agnete Brun


Jesus Fernandez
Jesús Fernandez (gjestepedagog fra Spania)
Kommer fra Cadiz, men er bosatt i Madrid.
Startet å danse som 4-åring og har mottatt flere førstepriser i flamencokonkurranser. Den mest prestisjetunge var kanskje nylig i "Cante de las Minas - 2010"!
Men også Concurso de Baile y Cante celebrado en Cadiz, Concurso de Cante y Baile en Malaga, Primer premio Nacional otorgado en Sevilla - baile por tango, Primer premio nacional otorgado en Cadiz. Finalist i Concurso Nacional de Arte Flamenco de Cordoba

Gjorde debut med sin egen forestilling "Ataduras" i "Festival de Jerez 2011". Han har turnert så å si over hele verden, både som danser, koreograf og pedagog. Har jobbet med Aurora Vargas, Juana la del Revuelo, Capullo de Jeréz, Antonio Reyes, Belén Fernandez m.fl. Var invitert i "Tierra Cantaora" under ledelse av Manuel Morao y Gitanos de Jeréz. Har danset i tablaoene Casa Patas, Los Gallos, "El Flamenco" (Japan) og for tiden er han gjestedanser på Tablao Coral de la Moreria i Madrid. Han har danset i kompaniet til Rafaela Carrasco som har gjort turné i USA og Italia. Hans maestros har vært bl.a. Antonio Canales, Israel Galvan, Joaquin Grilo, La China m.fl.

I Norge har han vært med i våre forestillinger som "FLAMENCO de mi Alma" og "FLAMENCO con mil amores", "Fiesta Flamenca", opptrådd på Telemarkfestivalen og "Flamenco-Aften" på CdF, samt turnert m/Rikskonsertene.
Han var nylig gjestedanser i vår 20 års Jubilemumsforestilling på Cosmopolite, mai 2016.
Fernandez har vært jevnlig gjestepedagog ved Centro de Flamenco helt siden 2004.Lucia de Miguel
Lucía de Miguel (gjestepedagog fra Spania)
Født i Huelva, men er bosatt i Madrid.
Har danset på de forskjellige Tablaoer som Las Carboneras, Villa Rosa, Café de Chinitas, Corral de la Pacheca, Clamores...
I 2004 stiftet hun sammen med andre unge artister en gruppe kalt Estuaria, som har turnert i både Spania og utlandet.
Mottok førsteprisen i "Concurso de Jóvenes Flamencos", organisert av Diputacion de Granada. Semifinalist i "Certamen Coreográfico de Danza Española y Flamenco" i Madrid, med stykket "Triangular".
For tiden jobber hun med en ny produksjon, Ruido Blanco.

Vi hadde en fantastisk workshop med Lucia i mai, og gleder oss til ny workshop, 20 - 22 oktober 2017Jesus Morente
Jesús Morente (gitarist)
Kommer fra Sevilla, men er bosatt i Norge.
Han begynte å studere musikk i 6-årsalderen ved musikkonservatoriet i Badajoz og videre i Merida og Sevilla.

I Norge har han opptrådt i flere flamencoforestillinger i regi av Centro de Flamenco og medvirket på flere plateinnspillinger. I tillegg har han undervist ved Universitetet i Oslo (Musikkvitenskap) og Oslo Fine Arts Academy. Repetitør ved Statens Balletthøgskole (KHIO) og Spin Off Dansestudio. Han har opptrådt i diverse festivaler i Norge bl.a. Festspillene i Bergen, Oslo World Music Festival, Working Class Hero Festival i Drammen, Mela Festivalen i Oslo, World Arts&Performing Festival i Lahore (Pakistan) og i Nordic Flamenco Festival i Stockholm.
Har turnert med Rikskonsertene siden 2003, og underviser i gitar, sang og div flamencokultur.

Jesús Morente spiller for div flamencoklasser v/Centro de Flamenco.Tina Hessel
Tina Hessel (Pilates)
Klassene blir instruert av pilatesinstruktør og fysioterapeut, Tina Hessel.
Daglig leder av Links Oslo Fysio og Danseklinikk
Underviser som lektor i funksjonell danseanatomi ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO) og har lang og solid erfaring innen faget. Tidligere fysioterapaut ved bl.a. Den Norske Opera (Nasjonalballetten) og Statens Balletthøgskole og har skrevet flere fagbøker i anatomi og sist gitt ut boken "Potensia - å leve etter hjertets budskap" som er en bok om å lede seg selv.

Flamenco og Pilates er en flott kombinasjon og det er en glede at Tina Hessel har sagt ja til å undervise hos oss på Centro de Flamenco!
CENTRO DE FLAMENCO, Arbeidergata 4 (Studio Orient) Tlf: (+ 47) 950 93 147, Kontonr: 0535 5056742 - Org.nr: 982 749 824
Facebook: Centro de Flamenco, Oslo Noruega --- Instagram: #centrodeflamenco
mail@centrodeflamenco.no


Oppdatert 9 juni 2017
© 2004 Centro de Flamenco