home || centro de flamenco || pedagoger || kurs || galleri / produksjoner || utdrikningslag || diverse || siste nytt


Pedagoger


Elena
Kari Helene Østby ("Elena")
Facebook (Personlig)

Centro de Flamenco drives av flamencodanser og pedagog Kari Helene Østby, kjent under artistnavnet - "Elena"

Utdannet ved Statens Balletthøgskole (KHIO) og ble introdusert for flamenco der, med pedagog Inger Lise Eid. 1 1/2 år videreutdannelse i New York med hovedvekt på flamencodans. Har studert med kjente flamencopedagoger i over 20 år i Spania (hovedsakelig i Madrid, Sevilla og Jeréz).
Etablerte Centro de Flamenco i 1995 med flamencogitarist David Cotto Rojas , men driver nå i egen regi. Underviser flamenco på alle nivå, samt Sevillanas og kastanjetter. Gir privattimer og inviterer grupper til kick-off, teambuilding og holder flamencosession for utdrikningslag.

Har vært produsent og artist i et mangfold flamencoforestillinger siden 1993. Flere av Spanias mest ettertraktede flamencoutøvere har gjestet disse forestillingene som i bl.a. 20-års Jubileumsforestilling for Centro de Flamenco, Fiesta de Flamenca, Flamenco del Mundo, Tablao Flamenco, Flamenco y Salsa, Flamenco con mil Amores, Flamenco por Alegria og Flamenco de mi Alma Sistnevnte med de spanske gjestedanserne Jesús Fernandez og Marco Flores. Opptrådde også i forestillingen Leyenda Personal, et gjestespill med verdensstjernen Joaquín Grilo m/ensemble featuring Dorantes, Oslo World Music Festival. Har danset i diverse festivaler og turnert med Rikskonsertene. Deltatt i flere TV-program og er danser i musikkvideo til Wholy Martin. Underviser flamenco/spansk dans ved KHIO (Statens Balletthøgskole) og har gitt workshops i flere andre norske byer. Mottatt diverse stipend!
Mer info og bilder under galleri / produksjoner

Foto: Agnete Brun


Lucia de Miguel
Lucía de Miguel (gjestepedagog fra Spania)
Født i Huelva, men er bosatt i Madrid.
Har danset på de forskjellige Tablaoer som Las Carboneras, Villa Rosa, Café de Chinitas, Corral de la Pacheca, Clamores...
I 2004 stiftet hun sammen med andre unge artister en gruppe kalt Estuaria, som har turnert i både Spania og utlandet.
Mottok førsteprisen i "Concurso de Jóvenes Flamencos", organisert av Diputacion de Granada. Semifinalist i "Certamen Coreográfico de Danza Española y Flamenco" i Madrid, med stykket "Triangular".
For tiden jobber hun med en ny produksjon, Ruido Blanco.

Vi hadde en fantastisk workshop med Lucia i mai, og gleder oss til ny workshop, 20 - 22 oktober 2017Jesus Morente
Jesús Morente (gitarist)
Kommer fra Sevilla, men er bosatt i Norge.
Han begynte å studere musikk i 6-årsalderen ved musikkonservatoriet i Badajoz og videre i Merida og Sevilla.

I Norge har han opptrådt i flere flamencoforestillinger i regi av Centro de Flamenco og medvirket på flere plateinnspillinger. I tillegg har han undervist ved Universitetet i Oslo (Musikkvitenskap) og Oslo Fine Arts Academy. Repetitør ved Statens Balletthøgskole (KHIO) og Spin Off Dansestudio. Han har opptrådt i diverse festivaler i Norge bl.a. Festspillene i Bergen, Oslo World Music Festival, Working Class Hero Festival i Drammen, Mela Festivalen i Oslo, World Arts&Performing Festival i Lahore (Pakistan) og i Nordic Flamenco Festival i Stockholm.
Har turnert med Rikskonsertene siden 2003, og underviser i gitar, sang og div flamencokultur.

Jesús Morente spiller for div flamencoklasser v/Centro de Flamenco.Tina Hessel
Tina Hessel (Pilates)
Klassene blir instruert av pilatesinstruktør og fysioterapeut, Tina Hessel.
Daglig leder av Links Oslo Fysio og Danseklinikk
Underviser som lektor i funksjonell danseanatomi ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO) og har lang og solid erfaring innen faget. Tidligere fysioterapaut ved bl.a. Den Norske Opera (Nasjonalballetten) og Statens Balletthøgskole og har skrevet flere fagbøker i anatomi og sist gitt ut boken "Potensia - å leve etter hjertets budskap" som er en bok om å lede seg selv.

Flamenco og Pilates er en flott kombinasjon og det er en glede at Tina Hessel har sagt ja til å undervise hos oss på Centro de Flamenco!Tidligere pedagoger/gjestelærere ved Centro de Flamenco
(for semesterkurs, workshop eller masterclasses)

Jesús Fernandez Almudena Serrano Marco Flores Joaquín Grilo Andrés Peña Luna Fabiola Miguel Cañas Pepa Martinez La Conja Catherine Rodriguez Krogstad M. Wassberg Gabriela Braojos Grønvold Carmen Rodriguez Eira Edwards Felipe Mato

Rad 1: Jesús Fernandez, Almudena Serrano, Marco Flores, Joaquín Grilo, Andrés Peña, Luna Fabiola, Miguel Cañas, Pepa Martinez
Rad 2: La Conja, Catherine Rodriguez Krogstad, M. Wassberg, Gabriela Braojos Grønvold, Carmen Rodriguez (La Tico),
Eira Edwards, Felipe Mato

Flere gjesteartister, fotos/videos finner du herFacebook Facebook
Vipps

CENTRO DE FLAMENCO, Arbeidergata 4 (Studio Orient) Tlf: (+ 47) 950 93 147, Kontonr: 0535 5056742 - Org.nr: 982 749 824
mail@centrodeflamenco.no
  Oppdatert 4 august 2017
© Centro de Flamenco