home || centro de flamenco || pedagoger || kurs || galleri / produksjoner || utdrikningslag || diverse || siste nytt


Pedagoger høsten 2018
(Gjestepedagoger/dansere - se nederst på siden)


Elena
Kari Helene Østby ("Elena")
Facebook (Personlig)

Centro de Flamenco drives av flamencodanser og pedagog Kari Helene Østby, kjent under artistnavnet - "Elena"
Utdannet ved Statens Balletthøgskole (1991) og ble introdusert for flamenco der, m/Inger Lise Eid. 1 1/2 år videreutdannelse i New York med hovedvekt på flamencodans, deretter studert med kjente flamencopedagoger i Spania. Etablerte Centro de Flamenco i 1995 med flamencogitarist David Cotto Rojas, men driver nå i egen regi. Mer om David her. Gir privattimer og inviterer grupper til kick-off, teambuilding og holder flamencosession for utdrikningslag.

Har vært produsent og artist i et mangfold flamencoforestillinger siden 1993. Flere av Spanias mest ettertraktede flamencoutøvere har gjestet disse forestillingene som i bl.a. siste Noche Flamenca, 20-års Jubileumsforestilling for Centro de Flamenco, Fiesta de Flamenca, Flamenco del Mundo, Tablao Flamenco, Flamenco y Salsa, Flamenco con mil Amores, Flamenco por Alegria og Flamenco de mi Alma. Sistnevnte med de spanske gjestedanserne Jesús Fernández og Marco Flores. Opptrådde også i forestillingen Leyenda Personal, et gjestespill med verdensstjernen Joaquín Grilo m/ensemble featuring Dorantes, Oslo World Music Festival. Har danset i diverse festivaler og turnert med Rikskonsertene. Deltatt i flere TV-program og er danser i musikkvideo til Wholy Martin. Underviser flamenco/spansk dans ved KHIO (Statens Balletthøgskole) og har gitt workshops i flere andre norske byer. Mer info og bilder under galleri / produksjoner

Foto: Agnete Brun


Jesus Fernandez
Jesús Fernandez (gjestepedagog fra Spania)
Kommer fra Cadiz, men er bosatt i Madrid.
Startet å danse som 6-åring og har mottatt flere førstepriser i flamencokonkurranser, bl.a i den prestisjetunge "Cante de las Minas - 2010". Men også Concurso de Baile y Cante celebrado en Cadiz, Concurso de Cante y Baile en Malaga, Primer premio Nacional otorgado en Sevilla - baile por tango, Primer premio nacional otorgado en Cadiz. Finalist i Concurso Nacional de Arte Flamenco de Cordoba. Gjorde debut med sin egen forestilling "Ataduras" i "Festival de Jerez 2011", og har akkurat blitt kritikerrost for sin nyeste produksjon "Puntos Inacabados", Festival de Jerez 2018!
Han er nominert til beste mannlige flamencodanser "Mejor intérprete masculino de danza, XXI Premios Max de las artes escénicas, mars 2018"

Han har turnert så å si over hele verden, både som danser, koreograf og pedagog. Har jobbet med Aurora Vargas, Juana la del Revuelo, Capullo de Jeréz, Antonio Reyes, Belén López, Manuel Liñan og Marco Flores, samt kompaniet til Rafaela Carrasco og er nå aktuell i forestilling med Olga Pericét!
Har danset i kjente tablaoer som Casa Patas, Los Gallos, El Flamenco, Tablao Coral de la Moreria, Las Tablas m.fl.

I Norge har han vært med i våre forestillinger som bl.a. "FLAMENCO de mi Alma", "FLAMENCO con mil amores", "Fiesta Flamenca", 20-års Jubileumsforestillingen til Centro de Flamenco og siste nå i juni "NOCHE FLAMENCA". Har turnert m/Rikskonsertene, opptrådd i Telemarkfestivalen, Olavsfestdagene og i flere settinger i regi av CdF. Fernandez har vært vår gjestepedagog siden 2004, og vi gleder oss til WORKSHOP i oktober!Jesus Morente
Jesús Morente (gitarist)
Kommer fra Sevilla, men er bosatt i Norge.
Han begynte å studere musikk i 6-årsalderen ved musikkonservatoriet i Badajoz og videre i Merida og Sevilla.

I Norge har han opptrådt i flere flamencoforestillinger i regi av Centro de Flamenco, bl.a. siste produksjon "NOCHE FLAMENCA", juni 2018 og har medvirket på flere plateinnspillinger. I tillegg har han undervist ved Universitetet i Oslo (Musikkvitenskap) og Oslo Fine Arts Academy. Repetitør ved Statens Balletthøgskole (KHIO) og Spin Off Dansestudio. Han har opptrådt i diverse festivaler i Norge bl.a. Festspillene i Bergen, Oslo World Music Festival, Working Class Hero Festival i Drammen, Mela Festivalen i Oslo, World Arts&Performing Festival i Lahore (Pakistan) og i Nordic Flamenco Festival i Stockholm.
Har turnert med Rikskonsertene siden 2003, og underviser i gitar, sang og div flamencokultur.

I september holder han WORKSHOP i COMPAS på Centro de Flamenco. En generell innføring og forståelse av flamenco.

Jesús Morente spiller for div flamencoklasser v/Centro de Flamenco.Tina Hessel
Tina Hessel (Pilates)
Klassene blir instruert av pilatesinstruktør og fysioterapeut, Tina Hessel.
Daglig leder av Links Oslo Fysio og Danseklinikk
Underviser som lektor i funksjonell danseanatomi ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO) og har lang og solid erfaring innen faget. Tidligere fysioterapaut ved bl.a. Den Norske Opera (Nasjonalballetten) og Statens Balletthøgskole (KHIO) og har skrevet flere fagbøker i anatomi og sist gitt ut boken "Potensia - å leve etter hjertets budskap" som er en bok om å lede seg selv.

Mer info og påmelding direkte til Tina Hessel! Les mer på kurssidenTidligere pedagoger/gjestelærere ved Centro de Flamenco
(for semesterkurs, workshop eller masterclasses)

Jesús Fernandez Almudena Serrano Joaquín Grilo Joaquín Grilo Marco Flores Andrés Peña Luna Fabiola Miguel Cañas Pepa Martinez La Conja Catherine Rodriguez Krogstad M. Wassberg Gabriela Braojos Grønvold Carmen Rodriguez Eira Edwards Felipe Mato

Rad 1: Jesús Fernandez, Almudena Serrano, Lucia de Miguel, Marco Flores
Joaquín Grilo, Andrés Peña, Luna Fabiola, Miguel Cañas, Pepa Martinez
Rad 2: La Conja, Catherine Rodriguez Krogstad, Marcus Wassberg, Gabriela Braojos Grønvold
Carmen Rodriguez (La Tico), Eira Edwards, Felipe Mato

Flere gjesteartister, fotos/videos finner du herFacebook Facebook
Vipps

CENTRO DE FLAMENCO, Arbeidergata 4 (Studio Orient) - Tlf. (+ 47) 950 93 147
Postadr: Pilestredet Park 5, 0176 Oslo - Kontonr: 0535 5056742 - Orgnr: 982 749 824
mail@centrodeflamenco.no
  Oppdatert 10 august 2018
© Centro de Flamenco